Звіт про підсумки освітнього процесу за І семестр 2022/2023 навчального року

Робота Некрасівського навчально-виховного комплексу:дошкільний начальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради в І семестрі  2022/2023 навчальному році була спрямована на виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Національної доктрини розвитку освіти, Указів Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти України», « Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні», реалізацію державних, регіональних програм у галузі освіти, інших чинних законодавчих та нормативних документів.

У  І семестрі 2022-2023 навчального року  адміністрація закладу та педагогічний колектив працювали відповідно до статей 26,66 Закону України «Про освіту», статей 10,11 Закону України «Про повну загальну середню освіту».У звязку з воєнним станом  заклад освіти у І семестрі 2022/2023н.р. працював з використанням технологій дистанційного навчання, з використанням  Classroom,Googl Meet,Viber.

Навчальний заклад здійснював свою діяльність відповідно до Статуту. Були створені оптимальні умови для забезпечення конституційного права кожного громадянина на доступну якісну освіту, отримання молоддю повної загальної середньої освіти за 11-річним терміном навчання, 12-бальною системою оцінювання навчальних досягнень учнів.

Педагогічний колектив школи працював над реалізацією педагогічної проблеми: «Формування конкурентоспроможної, соціалізованої особистості, громадянина-патріота шляхом упровадження сучасних інноваційних технологій на засадах компетентнісного підходу». Проведено певну роботу щодо збереження і розвитку шкільної мережі. На початку 2022/2023 навчального року у школі було 9 класів, із них 1-4-х – 4 класи, 5-9-х –3 класи, 10-11-х – 2 класи. 7 клас – відсутній, 9 клас – троє учнів,педагогічний патронаж. Мова навчання – українська. Станом на 03.09.2022 року кількість учнів становила 77 учнів. Середня наповнюваність учнів у 1-4-х класах складала – 6,2 особи, 5-9 класів – 13,6 осіб,10-11 класи – 5.5 особи. За І семестр 2022/2023н.р. із школи вибуло 0 учнів , прибуло – 3 учнів. Кількість учнів на кінець І семестр 2022/2023н.р.  становить –80 учнів.

У  І семестрі 2022/2023 навчального року освітній процес закладу освіти був організований відповідно до затверджених в установленому порядку річного навчального плану і річного плану роботи закладу.

Відповідно до річного плану в грудні 2022 року було здійснено аналіз виконання робочих навчальних планів і програм з навчальних дисциплін, під час яких враховувались їх особливості та результати різних видів контролю (фронтального, класно-узагальнюючого, тематичного), характеру контролю (оглядового, поточного, наступного).

Результати перевірки показали, що виконання навчальних програм в 1-11-х класах у межах часу, відведеного робочим навчальним планом закладу освіти на навчальний рік на вивчення предметів (кількість годин за програмою та фактична кількість використаних годин) збігається, відхилень від змісту навчальних програм не виявлено.

Обов’язкова кількість тематичних контрольних робіт, оцінювань з усіх навчальних предметів, що визначена чинними навчальними програмами, дотримана, тематичне оцінювання рівня навчальних досягнень учнів за формою проведення було: усним, письмовим, різнорівневим тестуванням, практичною роботою відповідно до специфіки навчальних предметів; кількість обов’язкових лабораторних, практичних робіт, передбачених чинними програмами з навчальних предметів, дотримана; варіативна складова робочого навчального плану в 1-11-х классах виконана (Додаток 1-6).

 

У І семестрі 2022/2023 навчального року булла активізована робота з організації факультативів.

Були організовані факультативи:

№з/п

ПІБ вчителя

Предмет

Клас

Кількість годин

1

Коваленко Н.М.

Українська мова

10 клас

1 год.

2

Коваленко Н.М.

Українська мова

11 клас

1 год.

 

Факультативи викладалися за державними програмами.

 

Протягом І семестру 2022/2023н.р. вдосконалювалася система оцінювання навчальних досягнень учнів, як засобу гуманізації освіти. З урахуваннямособливостей викладання навчальних предметів було визначено доцільність поточного оцінювання, основними видами оцінювання навчальних досягнень учнів з навчальних предметів у 5 класі НУШ – вербальне ,у 6-11 класах було тематичне, в 1-4-хкласах – вербальне.

За підсумками І семестру 2022/2023 н.р. із 80 учнів 1-11 класів:

26 учнів 1-4-х класів – вербальне оцінювання;

15 учнів 5 класу – рівневе оцінювання;

39 учнів 6-11-х класів – атестовані;

За підсумками І семестру 2022/2023н.р. із 39 атестованих учнів 6-11 класів школи закінчили І семестр на високому і достатньому рівнях –9 учнів, що складає 23.1% від загальної кількості, з них 3 учні (7.7%) – на високому рівні.

За результатами навчального року учні 6-11 класів мають належний рівень навчальних досягнень, що відповідає вимогам навчальних програм з усіх предметів, тобто було досягнуто запрограмованого результату.

Загальні результати навчальних досягнень учнів школи ІІ ступеня становлять:

Кількість

учнів

Рівні навчальних досягнень

% якості

Високий

Достатній

Середній

Початковий

27

2

4

20

1

22,2%

Рейтинг класів ІІ ступеня: 8 клас,9 клас,6 клас

Загальні результати навчальних досягнень учнів школи ІІІ ступеня становлять:

Кількість

учнів

Рівні навчальних досягнень

% якості

Високий

Достатній

Середній

Початковий

12

1

3

7

1

25%

 

Успішність та якість знань учнів пов’язана з відвідуванням уроків. У закладі протягом багатьох років діє єдина загальношкільна система обліку відвідування учнями занять. Усі класні керівники організовують щоденний запис про відсутність учнів у класному журналі, відслідковують подання довідок від сімейних лікарів, пояснювальних записок від батьків та інших документів, що свідчать про причину відсутності. Завдяки такій роботі пропуски учнями занять без поважних причин зведені до мінімуму. Процент відвідування учнями школи складає 65 %.

Відповідно до Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти, з урахуванням індивідуальних здібностей та стану здоров’я учнів у І семестрі 2022/2023 навчального року індивідуальним навчанням було охоплено:

·         Педагогічний патронаж – 4 учнів

·          

Діти – сироти і ті, що знаходяться під опікою, атестовані всі.

 

Закінчили І семестр 2022-2023 н.р. як відмінниця учениця 11 класу і може вважатися при умові підтвердження високого рівня навчальних досягнень в 11 класі та підтвердження ЗНО  претендентом на нагородження золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» чи срібною медаллю «За досягнення у навчанні»

  • Бондаренко Анастасія – 11 клас

 

Має  навчальні досягнення високого рівня

  • Білик Софія – 8 клас

Дрогальчук Владислава – 8 клас

Популярні дописи з цього блогу

Освітня програма

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ТА РОЗГЛЯДУ ЗАЯВ ПРО ВИПАДКИ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ