“Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни”

 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Пропоноване цьогоріч гасло: “Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни”.

Учасників Революції Гідності, які загинули від рук силовиків і їхніх найманців, у народі та зі сцени Майдану назвали Небесною Сотнею.
Офіційне число тих, хто до неї належить, – 107 осіб. Люди різної національності, віку, освіти з усіх регіонів України та з-за кордону, успішні підприємці й незаможні пенсіонери, науковці, митці, студенти…
Наймолодшому, Назарієві Войтовичу, було 17. Найстаршому, Іванові Наконечному, – 82 роки.
Указом Президента України від 11 лютого 2015 року встановлено офіційний День Героїв Небесної Сотні, який відзначають щороку 20 лютого.
З нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні у нашій школі з учнями були організовані відповідні заходи. У початкових класах пройшли інформаційні експрес-хвилинки "Герої нашого часу", на яких маленькі учні проспівали Гімн України та малювали долоньки щастя з побажаннями миру та добра. З учнями 4 класу був проведений урок пам'яті "Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях" та виготовлені Свічки пам'яті. Учні 5 класу мали змогу переглянути відеофільм "Небесна Сотня". Для учнів 6 класу проведена бесіда "Янголи пам'яті". Учні 8 класу мали змогу переглянути документальний фільм "Зима, що нас змінила". Старша ланка приєдналася до виховних годин "Небесній Сотні вдячні за свободу", "Майдан - місце сили та волі незламних". У шкільній бібліотеці організована тематична онлайн - виставка "Україна - єдина! Україна - це ми!".
Подвиг Героїв Небесної Сотні навчив кожного із нас, що свобода і доля України залежить від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни.
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ!

Популярні дописи з цього блогу

Освітня програма

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ТА РОЗГЛЯДУ ЗАЯВ ПРО ВИПАДКИ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ